Лідер боснійських сербів обіцяє "поважати" результати псевдореферендумів

Середа, 21 вересня 2022, 13:53

Лідер боснійських сербів і член президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік вважає "об’єктивним" бажання тимчасово окупованих Росією українських регіонів приєднатись до РФ та обіцяє "поважати" результати запланованих Кремлем псевдореферендумів.

Про це Додік заявив у інтерв’ю російському пропагандистському агентству "РИА Новости", пише "Європейська правда".

"Ми вважаємо, що питання про приєднання (до Росії. - Ред.) є автономним рішенням як цих областей, так і самої Росії. Тому ми будемо поважати їхній вибір і той спосіб їхньої інтеграції, який вони оберуть", - сказав Додік.

Лідер боснійських сербів підтримав війну Путіна в Україні і пропаганду РФ про неї

Лідер боснійських сербів повторив пропагандистську тезу РФ, що на окупованих територіях проживає здебільшого "російський народ".

"Безумовно, в цих областях переважно живе російський народ, тому ми з розумінням ставимося до їхнього бажання і вважаємо, що об’єктивним є їх вираження і бажання приєднатися до Росії", - сказав Мілорад Додік.

Додік напередодні прибув з візитом до Росії для зустрічі з Владіміром Путіним. Перед візитом він підтримав війну Путіна в Україні і пропаганду РФ про неї.

Додік напередодні виборів у Боснії і Герцеговині повернувся до агресивної сепаратистської риторики та погроз виходу Республіки Сербської зі складу Боснії і Герцеговини. 

Читайте детальніше у статті: Боснія на розрив: чому політична криза дійшла до рівня, що загрожує навіть існуванню держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.