Естонія: погрозами і мобілізацією Путін намагається нас залякати, але ми не повинні боятися

Середа, 21 вересня 2022, 19:53

Прем’єрка Естонії Кая Каллас після оголошення часткової мобілізації в РФ та натяку на використання ядерної зброї заявила, що президент Росії Владімір Путін "явно боїться".

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала в ефірі CNN.

"Загроза завжди була реальною, враховуючи, що Росія є ядерною державою. І ми бачимо, що ця війна йде не за планами Путіна, тому він явно боїться. Тому він робить наступні кроки: по-перше, проводить фейкові референдуми, щоб сказати, що це російські території, коли Україна робитиме контратаки", – сказала вона.

Каллас сказав, що Естонія не бачить жодних ознак того, що Путін вживає заходів для виконання своїх ядерних погроз.

"Він робить ці погрози, щоб змусити нас боятися, і ми не повинні боятися його погроз", - сказала вона.

"Ми не повинні піддаватися ні на дюйм. Насправді ми повинні більше тиснути на Росію, щоб вона припинила цю війну, тому що зараз також наростає невдоволення всередині російського суспільства, тому що вони теж відчувають війну, так би мовити, на своїй шкірі", – додала Каллас.

Схожої думки дотримується і глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

"Мета цього (мобілізації –ред.), окрім практичних кроків, – налякати Захід. Це головне прагнення. Путін стверджує, що піде до кінця у реалізації свого плану: має намір серйозно поставитися до результатів цих фальшивих референдумів і почне розділяти та анексувати Україну з погляду російського державного права, і готовий захищати це своїм ядерним арсеналом", – сказав він.

Рейнсалу заявив, що оголошення про часткову мобілізацію є найсерйознішою ескалацією з боку Росії з лютого. Він також вважає, що оскільки Естонія вже ввела заборону на в'їзд для громадян Росії, не слід робити виняток для тих, хто біжить до Естонії через повістки у зв'язку з мобілізацією.

Як повідомлялося, уряд Латвії не видаватиме гуманітарні візи росіянам, які захочуть виїхати з країни, щоб уникнути оголошеної мобілізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: