У Брюсселі майже 10 тисяч людей протестували проти зростання цін

фото, відео
Середа, 21 вересня 2022, 22:27

Три бельгійські профспілки в середу провели акцію протесту в центрі Брюсселі, вимагаючи від уряду вирішити проблему зростання цін – у ній взяли участь близько десяти тисяч людей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Brussels Times.

Акцію організували профспілки ACV, ABVV і ACLVB, які, як стверджують, отримували все більше скарг від людей через неможливість заплатити рахунки за електроенергію. Вони закликають уряд Бельгії вжити термінових заходів – приміром, посилити контроль над енергоринком чи перерозподілити надприбуток енергетичних компаній.

Учасники протесту провели марш від штаб-квартири Федерації бельгійських підприємств. Хода супроводжувалася перебоями в русі транспорту та киданням димових шашок, яєць і рулонів туалетного паперу в будівлю, внаслідок чого одне з вікон розбилося.

 
Фото: Belga

"Ми очікували, що прийдуть десь чотири тисячі людей, а прийшли біля 10 тисяч. Це насправді показує, що ми тримаємо руку на пульсі подій і чаша терпіння не просто повна – вона переповнена", – вважає генеральний секретар профспілки ACV Стефаан Декок.

Минулого тижня федеральний уряд Бельгії оголосив про заходи, покликані зменшити вартість електроенергії для середнього класу на кількасот євро, але протестувальники – і профспілки – вважають їх недостатніми.

Також вони вимагають скасування закону про зростання заробітної плати, ухваленого ще у 1996 році, який визначає максимальну суму, на яку може збільшуватися оплата праці в приватному секторі.

Профспілки також анонсували загальний страйк, який відбудеться 9 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: