Румунія надасть $1 млн на оборону України та Молдови за програмою НАТО

П'ятниця, 23 вересня 2022, 09:29

Румунія виділить $1,4 млн на зміцнення обороноздатності Молдові, Україні, Грузії та Йорданії в рамках Ініціативи НАТО щодо нарощування оборонного потенціалу (Defence Capacity Building Initiative – DCB).

Про це пише juridice.ro, повідомляє "Європейська правда",

Румунія виділить до трастового фонду зміцнення обороноздатності Молдови $600 тисяч. Україні в рамках комплексного пакета допомоги НАТО-Україна румунська влада надасть $400 тисяч, Грузії — $300 тисяч, Йорданії — $100 тисяч.

Гроші виділяються шляхом перенаправлення нерозподілених сум, що залишилися, пов'язаних із внеском Румунії до Добровільного фонду НАТО для підтримки Афганської національної армії (ANA TF).

"Рішення узгоджується із зовнішньою політикою та інтересами безпеки Румунії щодо зміцнення східного флангу, особливо з погляду підтримки євроатлантичного шляху Республіки Молдова, України та Грузії", - йдеться у рішенні уряду.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду летіла на Генасамблею ООН до Нью-Йорка одним літаком з лідерами Польщі, Естонії та генсеком НАТО.

Як відомо, заява Санду про те, що Молдові потрібно подбати про розбудову своєї армії, одразу викликала звинувачення в "агресивних намірах" з Кремля та підконтрольного РФ Придністров’я. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.