Білорусь вимагає від Естонії скоротити персонал посольства до двох людей

П'ятниця, 23 вересня 2022, 17:12

Міністерство закордонних справ Білорусі в п’ятницю викликало тимчасового повіреного у справах Естонії Трііна Хієсалу, якому повідомило про скорочення персоналу дипломатичного представництва до двох людей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення білоруського МЗС.

"МЗС Білорусі проаналізовано низку нещодавніх умисних дій естонського керівництва, серед яких офіційні спроби надати право виступати від імені білоруського народу та авантюри на майданчику ООН. Вони не можуть бути розцінені інакше, як провокації щодо суверенітету та незалежності нашої країни", – вважають у відомстві.

У зв’язку з цим білоруське МЗС "не бачить сенсу широкої дипломатичної присутності Естонії на своїй території", тому з 1 жовтня вимагає скоротити персонал естонського посольства до одного дипломатичного співробітника та одного працівника адміністративно-технічного персоналу.

"Аналогічно білоруська сторона скоротить свою дипломатичну присутність в Естонії. Посол Республіки Білорусь в Естонії відгукується на консультації до Мінська", – зазначають в МЗС Білорусі.

Нагадаємо, в липні 2021 року офіційний Мінськ вирішив зменшити дипломатичну присутність Литви в Білорусі до мінімуму. У відповідь міністерство закордонних справ Литви оголосило про рішення скоротити до мінімуму дипломатичну присутність Білорусі в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.