На півночі Європи почала рости захворюваність на COVID-19

П'ятниця, 23 вересня 2022, 17:47

У Бельгії, Великій Британії та Данії в останні дні почала зростати кількість людей, які хворіють на коронавірусну хворобу й потрапляють до лікарень у зв’язку з цим.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Так, управління охорони здоров’я Бельгії в п’ятницю заявило, що прогнозує нову хвилю COVID-19, яка розпочнеться в середині жовтня. Протягом тижня до 19 вересня кількість нових випадків коронавірусу в країні зросла на 17% проти тижня раніше.

Інститут інфекційних захворювань Данії вперше зафіксував вирівнювання числа нових випадків інфікування коронавірусом, які до того тривалий час спадали – причому в деяких регіонах захворюваність навіть дещо зростає.

Данія очікує пройти зиму без COVID-обмежень – глава МОЗ

Інститут також зазначив, що кількість госпіталізацій у зв’язку з COVID-19 за останній тиждень зросла на 6% порівняно з тижнем раніше. Найбільш вразливою групою населення залишаються люди віком від 70 до 89 років.

А у Сполученому Королівстві кількість нових випадків за тиждень до 17 вересня була на 13% вищою, ніж за попередній тиждень, тоді як кількість госпіталізацій зросла на 17% за тиждень до 19 вересня.

Раніше єврокомісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес попередила, що на держави-члени ЄС взимку чекає чергова хвиля COVID-19, і закликала прискорити вакцинацію вразливих груп населення.

У вересні Єврокомісія схвалила використання вакцини від коронавірусу Comirnaty виробника BioNTech-Pfizer, адаптованої для кращого захисту від варіантів вірусу BA.4/BA.5.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.