Прокуратура Парижа вимагає суду над неповнолітніми винуватцями побиття українського підлітка

П'ятниця, 23 вересня 2022, 18:20

Прокуратура Парижа вимагає про розгляд справи в суді для 13 підлітків, які у січні минулого року жорстоко побили українського підлітка.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BFMTV

Прокуратура Парижа розпорядилася про судовий процес над 13 підлітками, в тому числі над шістьма за "замах на вбивство" українського підлітка Юрія, який викликав національний ажіотаж в січні 2021 року на тлі підозр в "бандитських розбірках".

Прокуратура просить провести судовий процес над дев'ятьма хлопцями, яким на момент нападу було від 16 до 18 років, у паризькому суді у справах неповнолітніх, а над чотирма іншими, яким на момент нападу було від 14 до 15 років, - у суді у справах дітей, який розглядає кримінальні справи.

Нагадаємо, жорстоке побиття неповнолітнього українця сталося ввечері 15 січня 2021 року у 15-му окрузі Парижа. На нього напали близько десяти молодих людей. З важкими травмами хлопця госпіталізували, деякий час він перебував у штучній комі.

Випадок спричинив широкий розголос всередині Франції та в Україні, з реакцією на найвищому рівні

Французькі ЗМІ писали, що хлопець "був відомий французькій поліції", а його мати фігурує у справі про торгівлю людьми. Однак посольство України у Франції з посиланням на дані поліції заперечило цю інформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.