Уряд Орбана виявився "найстабільнішим" у ЄС – дослідження

П'ятниця, 23 вересня 2022, 18:43

За показником "стабільності" уряду в Європейському Союзі на першому місці опинилася Угорщина, де при владі з 2010 року незмінно перебуває партія "Фідес" Віктора Орбана.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv, таким виявився результат дослідження консалтингової компанії Pantarhei.

"Індекс нестабільності ЄС" вимірюється передусім на основі того, як багато партій беруть участь в урядовій коаліції та скільки кабінетів міністрів були призначені за останні дві парламентські сесії.

Найбільш "стабільними" відповідно до цього індексу, окрім Угорщини, виявились Кіпр, Литва, Люксембург і Німеччина. Натомість Іспанія, Болгарія та Італія – найбільш нестабільні: урядові коаліції там слабкі, а за останні роки в урядах було багато перестановок.

Що стосується Угорщини, то в останніх чотирьох виборах партія Орбана стабільно контролювала дві треті парламенту. Натомість на решті території Євросоюзу урядам важче протриматися повну каденцію, що посилює позиції популістських і націоналістичних партій.

"Доба великих партій і чітких політичних умов, що з цього випливали, схоже, добігає кінця в ЄС. Новою нормальністю стали коаліції, що складаються з трьох і більше партій", – констатують у Pantarhei.

Читайте також: Угорщина – більше не демократія. Але чи матиме це наслідки для Орбана?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: