МВС Латвії пропонує оголосити надзвичайну ситуацію в окремих регіонах через мобілізацію в РФ

Понеділок, 26 вересня 2022, 18:17

Міністерство внутрішніх справ Латвії у зв'язку з мобілізацією, що розпочалася в Росії, запропонує уряду розглянути можливість оголошення надзвичайної ситуації в окремих регіонах країни, що межують із РФ.

Про це повідомив глава МВС Крістапс Еклонс, пише "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Міністр наголосив, що ситуація на державному кордоні стабільна і перебуває під контролем, і загалом ситуація на кордоні Латвії з Росією та Білоруссю краща, ніж на кордоні Естонії та Литви з двома країнами-агресорами.

Однак Еклонс визнав, що ситуація може швидко змінитися, особливо з урахуванням оголошеної в Росії мобілізації.

Він зазначив, що МВС надасть уряду у вівторок обґрунтування надзвичайної ситуації, щоб Кабінет міністрів міг оцінити цю пропозицію разом із представниками відповідальних служб.

За словами Еклонса, основні причини необхідності запровадження надзвичайної ситуації - можливість залучення додаткових ресурсів і Національних збройних сил для охорони рубежів, а також встановлення процедур перевірки та реєстрації тих, хто перетинає кордон.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Естонії порадило громадянам країни не їздити в Росію без нагальної потреби та повністю уникати поїздок у райони, що межують з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: