Угорщина та Кіпр проти швидкого обмеження цін на російську нафту в ЄС – ЗМІ

Понеділок, 26 вересня 2022, 18:19

Щонайменше дві країни Європейського Союзу – Угорщина та Кіпр – висловилися проти обмеження ціни на нафту з Росії разом із країнами "Групи семи", що, найімовірніше, відтермінує її запровадження.

Як повідомляє "Європейська правда", про це з посиланням на поінформованих співрозмовників пише Bloomberg.

У восьмому пакеті санкцій ЄС не буде обмеження цін на російську нафту - ЗМІ

За даними агенції, протягом вихідних представники Європейської комісії зустрілися з послами країн ЄС, щоб обговорити новий пакет санкцій проти Росії у відповідь на проведення "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України.

Зазначається, що сторони досягли згоди щодо обмеження експорту до Росії електроніки, яка використовується для виробництва зброї – цей крок було названо ефективним, особливо на тлі часткової мобілізації в РФ.

Водночас щодо граничної ціни на російську нафту такої згоди немає. Так, ті члени ЄС, які домоглися для себе обмежень у нафтовому ембарго, просять звільнити з-під дії граничної ціни російську нафту, яку вони імпортуватимуть.

Крім того, Греція, Кіпр і Мальта, які заробляють на морських перевезеннях, можуть просити про відповідні винятки в санкційному режимі, вважають співрозмовники Bloomberg.

Гранична ціна на нафту має бути погоджена в ЄС до 5 грудня – саме тоді країни "Групи семи" планують запровадити аналогічний захід на своїх національних рівнях.

Нагадаємо, Брюссель підтвердив, що починає підготовку восьмого пакета санкцій проти Російської Федерації за агресивну війну проти України.

Раніше повідомлялося, що ЄС може ухвалити новий пакет санкцій проти Росії вже 6-7 жовтня, коли відбудеться засідання Європейської ради, а Європейська комісія внесе відповідні пропозиції вже цього тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: