Прем'єрці Британії хочуть оголосити недовіру через економічну політику – ЗМІ

Понеділок, 26 вересня 2022, 18:59

Члени Консервативної партії Великої Британії вже нібито почали збір підписів, щоб оголосити недовіру новій прем’єр-міністерці Ліз Трасс, критикуючи оголошені її урядом заходи для подолання економічної кризи.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Sky News розповів консерватор, який входив до уряду експрем’єра Бориса Джонсона.

"Ліз – торба. Вона кинула виклик ринкам і Банку Англії", – сказав співрозмовник британського каналу, додавши, що члени Консервативної партії "вже збирають листи (з оголошенням недовіри), бо вважають, що вона зруйнує економіку".

Деякі депутати-консерватори в розмові зі Sky News заявили, що їм невідомо про збір підписів за голосування про недовіру уряду Ліз Трасс, але вони не виключають, що щось подібне може статися "з урахуванням подій останніх кількох днів".

У п’ятницю міністр фінансів Британії Квасі Квартенг анонсував скорочення податків для британських домогосподарств і бізнесу за рахунок зменшення запозичень, а також пакет допомоги на суму 45 мільярдів фунтів стерлінгів.

У результаті фунт стерлінгів у понеділок обвалився до рекордного за останні 20 років мінімуму щодо долара, а у ЗМІ з’явилися припущення, що Банк Англії може скликати екстрене засідання для підвищення ставки й стримування інфляції.

Ліз Трасс очолила британський уряд на початку вересня після перемоги на внутрішніх виборах Консервативної партії. Її попередник, Борис Джонсон, пішов у відставку на тлі численних внутрішньополітичних скандалів.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс, як очікується, послабить імміграційні правила у спробі стимулювати економічне зростання на тлі попереджень про рецесію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: