Влада Польщі затримала підозрюваного у вбивстві відомого нідерландського журналіста

Понеділок, 26 вересня 2022, 20:32

У Польщі затримали 30-річного чоловіка, підозрюваного в причетності до вбивства відомого нідерландського журналіста Петера Р. де Вріса у липні 2021 року.

Про це у понеділок повідомила нідерландська прокуратура, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Прокуратура заявила, що поляка затримали за підозрою у сприянні в підготовці атаки і, як вважають, під час нападу він проживав у нідерландському місті Роттердам.

Його особа не була розкрита відповідно до правил конфіденційності. Голландська влада зажадала його переведення до Нідерландів.

Двоє чоловіків були заарештовані неподалік від Гааги невдовзі після того, як де Вріс був застрелений. Вонипостали перед судом за його вбивство. 

Прокуратура домагалася довічного ув'язнення для них. Один із них - громадянин Польщі Каміль Е. Ще одного громадянина Польщі було заарештовано у липні за підозрою в інструктуванні двох чоловіків, які вчинили напад. 

Того ж дня двох інших підозрюваних було заарештовано в Іспанії та на Кюрасао.

Де Вріса, одного з найвідоміших журналістів-розслідувачів Нідерландів, застрелили в Амстердамі 6 липня минулого року. Він помер через дев'ять днів від отриманих травм у віці 64 років.

Де Вріс проводив журналістські розслідування і висвітлював безліч гучних справ, в тому числі викрадення пивного магната Фреді Хайнекена в 1983 році.

Раніше він перебував під захистом поліції після отримання погроз через його участь в кримінальних справах як журналіста-розслідувача і в суді.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: