Топ-військовий Британії вперше з 24 лютого зустрівся з російським аташе: говорили про ризики та ескалацію

Понеділок, 26 вересня 2022, 20:40

Голова комітету начальників штабів Великої Британії, адмірал сер Тоні Радакін у понеділок провів зустріч із військовим аташе посольства Росії Максімом Єловіком.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила пресслужба британського міністерства оборони.

"Сьогодні я зустрівся з російським військовим аташе Максімом Єловіком у межах поточних зусиль із посилення військових каналів комунікації з Російською Федерацією з метою врегулювання ризиків та ескалації", – йдеться в заяві Радакіна.

Зміст розмови не уточнюється; імовірно, йшлося про оголошення в Росії часткової мобілізації, спробу анексії додаткової частини території України та ядерний шантаж президента РФ. Російське посольство в Лондоні поки не повідомляло про зустріч із топ-військовим Британії.

Зазначимо, що це перша зустріч Радакіна з представником посольства РФ з початку повномасштабного вторгнення, про яку повідомлялося публічно.

Раніше голова комітету начальників штабів Великої Британії заявив, що президент РФ Владімір Путін "провалює всі свої військово-стратегічні цілі" в Україні, проте війна, ймовірно, затягнеться надовго, незважаючи на нещодавні успіхи українських військових.

Нагадаємо, прем’єрка Британії Ліз Трасс назвала "бряцанням зброєю" ядерні погрози президента РФ Владіміра Путіна та заявила, що цей шантаж "не спрацює".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: