Прем’єр Нідерландів стурбований перемогою правих в Італії 

Вівторок, 27 вересня 2022, 08:26

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сказав, що стурбований перемогою на виборах в Італії правої коаліції з партіями-"друзями Путіна" через те, що невідомо, яку політику вони почнуть реалізовувати.

Як повідомляє Reuters, пише "Європейська правда", про це він сказав у телеефірі.

"Звісно, Італія зараз є підставою для стурбованості. Партії з цієї коаліції виступали казали й робили речі, які мають нас насторожити. Це пов’язано і з Росією, і з фінансовими, економічними питаннями", - зазначив Рютте.

Праві в Європі радіють перемозі однодумців в Італії

Прем’єр додав, що лідерці правої коаліції Джорджії Мелоні "потрібно дати шанс" і спробувати будувати з нею гарні відносини. 

Нагадаємо, на парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих, разом з партіями-"друзями Путіна". Партія "Браття Італії" отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів - 26%. Ця партія має у ЄС імідж праворадикалів та "неофашистів", якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.

Їхні соратники - "Ліга" Маттео Сальвіні та "Forza Italia" Сильвіо Берлусконі, лідери яких відомі прихильністю до Росії - набрали по 9% і 8% відповідно. 

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн завуальовано пригрозила Італії наслідками, якщо вона відхилиться від демократичних принципів після перемоги правого блоку.

Про те, чого Україні очікувати від результатів італійьских виборів - дивіться у відеопоясненні "ЄвроПравди", або у статті "Хороші фашисти" та загроза для Європи: що чекати Україні від нового уряду Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: