У Латвії оголосили надзвичайну ситуацію в прикордонних районах через мобілізацію в РФ

Вівторок, 27 вересня 2022, 20:53

Уряд Латвії у вівторок затвердив пропозицію міністерства внутрішніх справ про оголошення надзвичайної ситуації в низці районів біля російського кордону у зв'язку з мобілізацією в Росії.

Про це повідомило видання Delfi, пише "Європейська правда".

Щоб запобігти можливим загрозам для внутрішньої безпеки, уряд Латвії оголосив надзвичайну ситуацію з 28 вересня до 26 грудня у пунктах перетину кордону та в кількох прикордонних краях - Алуксненському, Балвському та Лудзенському. 

Житель Росії переплив на SUP-борді до Естонії, втікаючи від мобілізації

Через ситуацію з нелегальною міграцією з Білорусі уряд Латвії з 11 серпня минулого року вже оголосив надзвичайну ситуацію в Лудзенському, Краславському, Аугшдаугівському краях і Даугавпілсі, і вона з того часу неодноразово продовжувавалась та наразі діє до 10 листопада.

Також уряд вирішив закрити прикордонний перехід у Педедзе і доручив Державній прикордонній охороні підвищити контроль на латвійсько-російському кордоні та посилити перевірку російських громадян, які прибувають до Латвії.

З 19 вересня у в'їзді до Латвії було відмовлено 57 громадян Росії, а легально в'їхали 2475 російських громадян. Всі громадяни, що в'їжджають, проходять сувору перевірку, та повинні відповідати критеріям винятків, зазначених у розпорядженні уряду. 

Наразі притулку в Латвії попросили 16 громадян Росії. Більшість із них причиною вказали той факт, що не підтримують російську політику, чи факт переслідування. Ще двоє попросили про притулок через оголошену в Росії мобілізацію.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Естонії порадило громадянам країни не їздити в Росію без нагальної потреби та повністю уникати поїздок у райони, що межують з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.