МЗС Грузії звинуватило Лукашенка, який відвідав Абхазію, в порушенні державного кордону

Середа, 28 вересня 2022, 18:05

Міністерство закордонних справ Грузії викликало білоруського посла Анатолія Ліса у зв’язку з візитом самопроголошеного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка в окуповану Росією Абхазію.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення грузинського МЗС у Facebook.

"Грузинська сторона висловила крайню стурбованість у зв'язку з цим (візитом Лукашенка в Абхазію) і запросила додаткові роз'яснення в білоруської сторони", – зазначається в дописі.

В окремій заяві МЗС Грузії засудило "порушення державного кордону Аляксандром Лукашенком своїм так званим візитом в окупований Абхазький регіон, що грубо порушує основоположні принципи й норми міжнародного права".

"Закликаємо білоруську сторону поважати суверенітет і територіальну цілісність суверенної держави в межах її міжнародно визнаних кордонів і не вживати дій, які суперечать основоположним принципам міжнародного права", – підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, в середу самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко вперше відвідав з офіційним візитом Абхазію - окуповану російськими військами територію Грузії, де зустрівся з так званим президентом невизнаної Абхазії Асланом Бжанією.

Лукашенко ще у 2015 році заявляв, що Мінськ поважає територіальну цілісність Грузії.

Читайте також: Курс на анексію: з якими викликами вже незабаром може зіткнутися влада Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.