Росія розслідує пошкодження "Північних потоків" як акт міжнародного тероризму

Середа, 28 вересня 2022, 20:02

Федеральна служба безпеки Росії порушила кримінальну справу за статтею про міжнародний тероризм у зв’язку з пошкодженням російських трубопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у Балтійському морі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресреліз генеральної прокуратури Росії.

У Британії припускають, що Росія підірвала "Північні потоки" підводним дроном – ЗМІ

Там зазначається, що в районі датського острова Борнхольм було "вчинено умисні дії з пошкодження газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2", прокладених дном Балтійського моря".

"Внаслідок цих дій Російській Федерації завдано істотної економічної шкоди. У зв'язку з наявністю ознак злочину, передбаченого частиною 1 статті 361 КК РФ (акт міжнародного тероризму), за направленими генеральною прокуратурою Російської Федерації матеріалами слідчим управлінням ФСБ Росії порушено кримінальну справу. Розпочато попереднє слідство", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" сталися витоки газу. Припускають, що це могло трапитись через підрив трубопроводів.

У Німеччині підозрюють, що витоки газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" через Балтійське море є наслідком умисних дійДанія і Швеція також припускають, що може йтися про диверсію.

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії. 

Дивіться більше у відеоблозі "ЄП" про газовий план Путіна з шантажу друзів України у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.