КНДР провела третій за тиждень запуск балістичних ракет

Четвер, 29 вересня 2022, 17:12

Північна Корея в четвер здійснила запуск двох балістичних ракет малої дальності в районі Японського моря, що стало третім випробуванням цієї зброї менш ніж за тиждень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на південнокорейську агенцію Yonhap.

КНДР схвалила нову ядерну доктрину з розширеним переліком сценаріїв можливого удару

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, запуск відбувся з району Сунчхон в південній провінції Пхьонан між 20:48 і 20:57 за місцевим часом.

"Посилюючи наше стеження й готовність, наші військові перебувають у стані повної готовності в тісній співпраці зі Сполученими Штатами", – йдеться у повідомленні військових Південної Кореї.

За кілька годин до запуску КНДР ракет віцепрезидентка США Камала Гарріс завершила одноденний візит до Південної Кореї, під час якого зустрілася з президентом Юном Сук-Йолом і оглянула демілітаризовану зону, що розділяє дві Кореї.

Нагадаємо, що раніше Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети малої дальності в неділю і двох – у середу.

Останній запуск відбувся тоді, коли Південна Корея і Сполучені Штати завершили військово-морські навчання за участю авіаносця "Рональд Рейган" у Японському морі та готуються до навчань із Японією.

Раніше Збройні сили Південної Кореї виявили ознаки того, що Північна Корея може готуватися до випробування балістичної ракети з підводного човна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: