Зеленський поговорив із Драгі: італійський політик отримає відзнаку на Алеї гідності

Четвер, 29 вересня 2022, 17:23

Президент Володимир Зеленський у четвер провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі, який має незабаром піти у відставку після проведених парламентських виборів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в повідомленнях Офісу президента й канцелярії італійського прем’єра.

Зазначається, що розмова Зеленського та Драгі стосувалася передусім останніх подій у контексті повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зокрема проведених псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях.

Італійський прем’єр запевнив, що його країна не визнає результати "референдумів", і підтвердив, що Рим продовжить підтримку влади й народу України в усіх сферах.

Своєю чергою Зеленський подякував Драгі за підтримку України на шляху європейської інтеграції та надання статусу країни-кандидата.

"Хороші фашисти" та загроза для Європи: що чекати Україні від нового уряду Італії

"На знак нашої вдячності вас нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого I ступеня. На Алеї сміливості у Києві серед імен політичних лідерів, які надають Україні підтримку з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації, тепер також є ваше ім’я. Сподіваюся на можливість зустрітися з вами найближчим часом у Києві та особисто вручити високу державну відзнаку", – цитує главу держави Офіс президента.

Як повідомлялося, на парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих разом із партіями-"друзями Путіна".

Водночас лідерка правої партії "Брати Італії" Джорджія Мелоні після перемоги на виборах пообіцяла підтримку Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: