Прем'єр Чорногорії зустрівся з новим послом України: засудив псевдореферендуми і пообіцяв допомогу

фото
П'ятниця, 30 вересня 2022, 13:49

Чорногорія засуджує російськими окупантами псевдореферендуми на українських територіях і не визнає їхні результати.

Про це заявив прем’єр-міністр Чорногорії Дрітан Абазович на зустрічі з новим послом України Олегом Герасименком, пише "Європейська правда".

"Прем’єр-міністр відзначив, що з самого початку Чорногорія зайняла чітку позицію щодо агресії проти України, однозначно дотримуючись політики санкцій, і водночас приймаючи значну кількість українських біженців", - йдеться у заяві уряду.

 

Абазович зазначив, що Чорногорія готова розглянути можливості надання додаткової допомоги Україні через реабілітацію та медичну допомогу пораненим.

Він також висловив готовність використовувати частину потужностей порту Бар для транзиту продовольства та пшениці з України.

Посол Герасименко подякував прем’єр за його чітку та однозначну підтримку, зазначивши, що Чорногорія може бути прикладом для інших країн, оскільки з самого початку висловила солідарність з українським народом в один із найважчих моментів його історії.

Нагадаємо, президент Чорногорії Міло Джуканович рішуче засудив будь-які спроби анексії української території Росією.

Як відомо, в ніч на 30 вересня президент РФ Владімір Путін підписав укази про "визнання незалежності" Херсонської та Запорізької областей, які Росія окупувала частково. 

На 30 вересня члени нижньої палати російського парламенту отримали запрошення до Кремля, де відбудеться "церемонія підписання договорів про вступ до складу Росії нових територій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: