ЄвроПравда долучиться до проєкту ЄС, що пов’яже євроінтеграцію та повоєнне відновлення

П'ятниця, 30 вересня 2022, 16:53

Від 16 вересня Євросоюз запустив проєкт, мета якого – допомога українським державним органам через надання експертної допомоги для подолання наслідків війни та наближення України до членства в ЄС.

Проєкт, заявлена тривалість якого наразі складає один рік, має на меті підвищення спроможності уряду та ВР на цьому шляху, відзначає Лабораторія законодавчих ініціатив, що підписала контракт про втілення цього проєкту від імені консорціуму задіяних організацій.

Проєкт матиму офіційну назву "Громадянське суспільство для післявоєнного відновлення України та готовності до ЄС".

Варто зауважити, що у період повномасштабного вторгнення РФ український уряд вже мав досвід співпраці з українським громадянським суспільством, що виявився дуже успішним: навесні чимало експертів об’єдналися для спільного заповнення опитувальника, наданого Єврокомісією у рамках заявки України на вступ до ЄС. Тоді це дозволило передати документи у Брюссель у рекордно стислі терміни, що зрештою дозволило Україні отримати статус кандидата на саміті ЄС у червні.

"Громадянське суспільство завжди було надійним та важливим партнером Уряду на шляху європейської інтеграції. Діючи разом, ми досягаємо великих результатів. Після того, як Україна подала заявку на членство в ЄС, ми працювали як одна, неймовірно потужна, команда", – нагадала про цей епізод віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, вітаючи новий проєкт, схвалений ЄС.

"Європейська правда" висвітлюватиме експертну роботу консорціуму і прогрес у просуванні України на шляху до членства та у впровадженні реформ, що є необхідними для повоєнного відновлення України.

Втіленням проєкту також опікуватимуться Лабораторія законодавчих ініціатив, Transparency International Ukraine, Громадянська мережа ОПОРА, ГО "Адвокат майбутнього", Центр економічної стратегії та залучені секторальні експерти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: