Німеччина відкладе закриття двох із трьох АЕС через енергокризу – ЗМІ

Понеділок, 5 вересня 2022, 18:45

Федеральний уряд Німеччини планує відтермінувати закриття двох із трьох атомних електростанцій країни до весни 2023 року на тлі енергетичної кризи.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bild із посиланням на джерела в урядових колах.

Йдеться про Ізарську та Некарвестгаймську АЕС, які мали бути виведені з експлуатації до кінця 2022 року. Але після проведених із середини липня стрес-тестів було вирішено залишити їх підключеними до електромережі на довший час, аби уникнути перебоїв із електрикою.

Новина про продовження роботи двох АЕС з’явилася після того, як федеральний уряд Німеччини оголосив про пакет заходів на суму 65 мільярдів євро, щоб зменшити загрозу зростання цін на енергоносії.

Рішення про відмову від АЕС було ухвалене за уряду Ангели Меркель під враженням від аварії на японській станції у Фукусімі внаслідок катастрофічного землетрусу у 2011 році.

В уряді Німеччини раніше обережно припускали можливість продовження експлуатації атомних електростанцій, але вказували, що існують багато противників цього рішення.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна готова запропонувати Німеччині імпорт своєї електроенергії і підтримати країну на тлі проблем з поставками природного газу.

Читайте також: 65 млрд євро для громадян і бізнесів: як Німеччина опирається енергетичній агресії РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: