В Італії поліція затримала у "мафіозному рейді" 35 осіб 

Вівторок, 6 вересня 2022, 12:28

Італійська влада заарештувала 35 людей у ​​ході серії рейдів проти ймовірних членів мафії, активізувавши полювання за найрозшукуванішим злочинцем - босом сицилійської мафії.

Про це поліція повідомила у вівторок, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Проведена операція є частиною розслідування, спрямованого на затримання Маттео Мессіни Денаро, боса сицилійської мафії "Коза Ностра". Він перебуває в розшуку з 1993 року.

Боса сицилійської мафії, який ховався 10 років, заарештували завдяки знімку у Google Maps

Рейди з використанням вертольотів були зосереджені на ймовірних членах мафії в районі Трапані на заході Сицилії. Вони призвели до арешту людей, підозрюваних у злочинній змові, вимаганні та азартних іграх.

За словами поліції, Мессіна Денаро все ще міг віддавати накази мафії у цьому районі, незважаючи на його тривале зникнення.

За словами карабінерів, операція, в якій брали участь загалом 70 осіб, включала обшуки та вилучення активів у інших підозрюваних.

Мессіна Денаро був заочно засуджений до довічного ув'язнення за участь у вбивстві 1992 року прокурорів по боротьби з мафією Джованні Фальконе і Паоло Борселліно.

Йому також загрожує довічне ув'язнення за участь у терактах у Флоренції, Римі та Мілані, внаслідок яких наступного року загинули 10 людей.

1 вересня в італійському регіоні Калабрії під час операції проти мафії затримали 200 осіб.

Торік у листопаді італійський суд виніс перші вироки у найбільшому за останні 30 років судовому процесі проти мафії, 70 з них - обвинувальні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: