У Лейпцигу протестували проти високих цін на енергоносії

фото, відео
Вівторок, 6 вересня 2022, 12:59

Кілька тисяч людей з різних політичних таборів провели ввечері 5 вересня в Лейпцигу окремі демонстрації проти енергетичної та соціальної політики федерального уряду Німеччини.

Про це йдеться в публікації DW, пише "Європейська правда".

У мітингу Лівої партії під гаслом "Гаряча осінь проти соціального холоду", за оцінками спостерігачів, взяли участь від двох до трьох тисяч людей.

Поруч протестували близько тисячі прихильників вкрай правих груп, таких як організація Freie Sachsen ("Вільна Саксонія"), визнана в Німеччині правоекстремістською та антиконституційною. "Вільна Саксонія" вже два з половиною роки протестує по понеділках проти ковідних правил і проти санкцій проти Росії.

На центральній площі Лейпцига чергував великий контингент поліції, намагаючись утримувати обидва табори на відстані. Проте, за словами представника поліції, під час демонстрацій сталося кілька сутичок.

Деякі учасники несли транспаранти з закликом до дипломатії замість надання зброї Україні, у той час як інші вимагали "негайно" відкрити "Північний потік-2".

Причиною протестів стало різке зростання цін на енергоносії та продукти харчування. Протестувальники вважають недостатніми заходи, оголошені минулими вихідними правлячою коаліцією, щодо допомоги населенню загальним обсягом 65 мільярдів євро. 

Зокрема, співголова Лівої партії Мартін Ширдеван заявив перед демонстрацією в Лейпцигу, що це "несерйозний пакет", закликавши продовжувати чинити тиск на уряд.

Німеччина оголосила про пакет заходів на суму 65 млрд євро, щоб зменшити загрозу зростання цін на енергоносії, оскільки Європа бореться із дефіцитом постачань після вторгнення Росії до України. 

Читайте також: 65 млрд євро для громадян і бізнесів: як Німеччина опирається енергетичній агресії РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: