Зеленський написав листа президентці Грузії: подякував за участь у Кримській платформі та підтримку України

Вівторок, 6 вересня 2022, 20:44

Президент України Володимир Зеленський направив листа грузинській колегі Саломе Зурабішвілі, в якому подякував їй за участь у саміті Кримської платформи, а Грузії загалом – за підтримку України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на грузинський "Перший канал".

Листа Зурабішвілі тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов зачитав у вівторок на Тбіліській міжнародній конференції.

"Хочу висловити щиру вдячність вашій країні та подякувати особисто вам, пані президентко, за участь у другому саміті Кримської платформи. Саміт став демонстрацією єдності, сили та рішучості світових демократій у захисті від російської агресії України та міжнародного порядку", – йдеться в листі.

"Я вдячний вашій країні за непохитну підтримку України, яка є безцінною для нас, оскільки підтримка наближає нас до перемоги. Ми маємо зробити все, щоб якнайшвидше звільнити нашу країну від окупантів та притягнути до відповідальності винних у агресивній та злочинній війні", – додав Зеленський.

Нагадаємо, другий саміт Кримської платформи відбувся 23 серпня в онлайн-форматі. У ньому взяли участь 60 представників делегацій із різних країн, серед спікерів була і президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

Раніше Зурабішвілі заявила, що президенту України Володимиру Зеленському слід було надати можливість виступити у парламенті Грузії. Також вона сказала, що уряд не дав їй дозвіл здійснити візит в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: