"Газпром" вимагає від Siemens полагодити турбіну "Північного потоку" – там відповіли

Вівторок, 6 вересня 2022, 21:13

Заступник виконавчого директора російської газової компанії "Газпром" Віталій Маркєлов заявив, що прокачування газу через трубопровід "Північний потік" не відновиться, поки компанія Siemens не полагодить обладнання.

Як повідомляє "Європейська правда", таке Маркєлов сказав у коментарі Reuters.

Раніше "Газпром" заявив, що в газоперекачувальному агрегаті Trent 60 компресорної станції "Портова" трубопроводу нібито виявили витік масла з домішкою герметизуючого складу ротора низького та проміжного тиску.

На питання кореспондента агенції на полях Східного економічного форуму у Владівостоці представник "Газпрому" сказав: "Краще спитайте в Siemens. Спершу вони повинні полагодити обладнання".

На це в Siemens відповіли, що "Газпром" не звертався до них для здійснення технічних робіт, пов’язаних із "Північним потоком", а названа російською стороною причина не є підставою для перекривання газогону.

"Газпром" заговорив про загрозу вибуху чи пожежі в разі подальшої роботи "Північного потоку"

"Ми не можемо зрозуміти цю нову заяву (Маркєлова), ґрунтуючись на інформації, яку нам надали протягом вихідних. Наша оцінка полягає в тому, що повідомлені нам нові дані не становлять технічну причину для припинення роботи ("Північного потоку"). Схожі витоки зазвичай не впливають на роботу турбіни й можуть бути усунені на місці", – зазначили в компанії.

Нагадаємо, минулого тижня "Газпром" оголосив про закриття на невизначений термін газопроводу "Північний потік" до Німеччини, офіційно - з технічних причин. У Єврокомісії оголошення "Газпрому" назвали "ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника" і "доказом цинізму Росії".

Після цього речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що проблеми з постачанням газу по "Північному потоку" зберігатимуться доти, доки не буде знято західні санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: