Путін погрожує припинити постачання енергоресурсів до Європи, якщо РФ "нав’язуватимуть умови"

Середа, 7 вересня 2022, 16:24

Президент РФ Владімір Путін заявив, що РФ готова повністю зупинити постачання енергоносіїв, якщо їй спробують ‘нав’язувати умови" - натякаючи на дискусію у ЄС про встановлення граничних цін на російський газ.

Про це повідомила "Економічна правда" з посиланням на російське ТАСС, де цитують заяву Путіна на Східному економічному форумі.

"І взагалі ми нічого не будемо поставляти, якщо це протирічить нашим інтересам, у цьому випадку - економічним. Ні газ, ні вугілля, ні нафту, нічого...

Ми будемо повністю виконувати наші контрактні зобов'язання. Але якщо хтось спробує нав'язати нам, то хочу нагадати, що ті, хто нам щось хоче нав'язати, не в тому становищі знаходиться, щоб диктувати нам свою волю. Хай одумаються… Поставляти нічого не будемо поза межами контракту. І нам залишиться тільки одне - як у відомій російській казці примовляти: "Мерзни, мерзни, вовчий хвіст", - заявив Владімір Путін.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії заявила, що ЄК запропонує державам-членам ЄС встановити межу ціни російського газу, а також запровадити інші заходи для зменшення наслідки енергетичної кризи. 

Пропозицію планують презентувати на зустрічі Ради ЄС у п’ятницю. При цьому у головуючій Чехії заявили, що спробують зняти питання про можливу "стелю" для цін на російський газ із порядку денного з міркувань, що це "політичний інструмент", а не те, що реально допоможе вирішувати енергетичну кризу.  

Як відомо, з 2 вересня "Газпром" повністю припинив постачання газу через "Північний потік", нібито через технічні причини. Водночас речник Кремля Дмитрій Пєсков прямо заявив, що проблеми з постачанням газу по "Північному потоку" зберігатимуться доти, доки не буде знято західні санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: