Чинний президент Австрії є явним фаворитом на виборах у жовтні

Четвер, 8 вересня 2022, 11:27

В Австрії сім кандидатів поборються за президентське крісло на виборах 9 жовтня, і чинний президент Александр Ван дер Беллен має найбільші шанси на перемогу.

Про це повідомило агентство DPA, пише "Європейська правда".

Згідно з нещодавнім опитуванням, проведеним журналом Profil та телекомпанією ATV, Ван дер Беллен, колишній голова партії "Зелених", претендує на другий шестирічний термін і вважається явним фаворитом. Він має підтримку майже двох третин електорату.

Вальтер Розенкранц із правої націоналістичної Партії свободи Австрії (FPÖ) - на другому місці з 13%. 

Жодна з інших парламентських партій не стала кидати виклик популярному Ван дер Беллену.

Серед інших кандидатів - Геральд Гросс, колишній член парламенту, адвокат і оглядач масової газети Kronen Zeitung Тассіло Валлентін та Міхаель Бруннер, голова партії MFG, яка зробила своїм головним пріоритетом опротестування коронавірусних заходів.

На останніх виборах у 2016 році у другому турі Ван дер Беллен із невеликою перевагою випередив кандидата від FPÖ Норберта Гофера, набравши 53,8% голосів.

Розенкранц відзначився скандальною заявою щодо України. Він заявляв, що через швидке надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі Відень може переглянути свою участь у ньому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: