Прощальний вечір посла РФ в ЄС після 17 років роботи пройшов без жодного представника Євросоюзу

П'ятниця, 9 вересня 2022, 09:23

Посол Росії в ЄС Владімір Чижов, що залишає посаду, влаштував прощальний прийом, який бойкотували європейські дипломати.

Про це йдеться у публікації Euractiv, пише "Європейська правда".

Чижов, який залишає Брюссель після 17 років роботи послом у ЄС, організував прийом, на якому були присутні переважно дипломати з країн, що не входять до ЄС. На зустрічі не було ані представників країн Євросоюзу, ані Європейської служби зовнішніх дій.

Один із дипломатів ЄС напередодні зазначив виданню, що він радий від'їзду Чижова, тому що, за його словами, він був "ворожим і деструктивним" чиновником, який завдав великої шкоди відносинам із ЄС.

У п'ятихвилинному прощальному виступі Чижов саркастично висловився на адресу ЄС, але і словом не згадав про проблеми, що призвели до рекордно низького рівня відносин з Росією - незаконну анексію Криму в 2014 році та повномасштабну війну проти України.

Чижов заявив, що ЄС оголосив себе організацією, яка прагне будувати мости, а не стіни, але "те, що ми спостерігаємо сьогодні, насправді протилежне".

"Спалити мости легко, і я сказав це сьогодні вранці представникам ЄС. І набагато складніше їх відновити. Це те, що, я сподіваюся, тут врахують", - сказав Чижов.

Очікується, що Чижов у неділю візьме участь у регіональних виборах у Росії, і багато хто очікує, що він стане членом Ради Федерації від Карелії.

Європейський Союз також замінює свого посла у Росії - німецький дипломат Маркус Едерер завершив роботу. Очікується, що цю посаду обійме колишній посол Франції в Малайзії Ролан Галяраг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.