У Британії жалоба за Єлизаветою ІІ триватиме більше двох тижнів

П'ятниця, 9 вересня 2022, 12:35

Жалоба у зв’язку зі смертю королеви Британії Єлизавети II, яка вже розпочалася, триватиме у тому числі сім днів після похорону.

Як повідомляє The Guardian, про це повідомили у Букінгемському палаці, пише "Європейська правда".

Чарльз III висловив побажання, щоби період королівського трауру тривав віднині до семи днів після похорону Єлизавети II. 

Дату похорону офіційно ще не оголосили, попередньо відомо, що він відбудеться приблизно через 10 днів, можливою датою називають 19 вересня. Відтак загальна тривалість жалоби складатиме орієнтовно 17 днів. 

У п’ятницю о 1 годині дня біля Гайд-Парку та лондонського Тауеру вистрілять 96 залпів - за кількістю років життя королеви. 

Для британців, які хочуть висловити співчуття у зв’язку зі смертю Єлизавети, створили онлайн-книгу на сайті королівської родини. Місцями покладання квітів для тих, хто так хоче вшанувати пам’ять королеви, визначили Грін-Парк та Гайд-Парк біля Букінгемського палацу. 

Усі королівські резиденції будуть закриті для публіки щонайменш до похорону Єлизавети II. 

Нагадаємо, королева Великої Британії Єлизавета II померла 8 вересня у шотландському замку Балморал. Принц Чарльз, який технічно став главою британської монархії після смерті Єлизавети II, офіційно буде проголошений королем у суботу.

Читайте також Королева, яку пам’ятатимуть у Британії та в Україні: найважливіше про Єлизавету II.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: