В Італії вимагають заборонити епізод мультфільму "Свинка Пеппа" із лесбійською парою

П'ятниця, 9 вересня 2022, 21:14

Високопоставлений член ультраправої партії "Брати Італії, яка може виграти загальні вибори цього місяця, звернувся до державної телерадіокомпанії Rai з проханням не показувати епізод всесвітньо популярного дитячого мультсеріалу "Свинка Пеппа" через показ у ньому одностатевої пари.

Про це пише The Guardian, повідомляє "Європейська правда".

Епізод під назвою "Сім'ї" вперше був показаний у Великій Британії у вівторок, і в ньому розповідається про родину полярних ведмедів-лесбійок. Персонаж на ім'я Пенні говорить: "Я живу зі своєю мамою та іншою моєю мамою. Одна мама – лікар, а інша мама готує спагетті". Потім сім’я сідає разом за обідній стіл.

Федеріко Молліконе, прессекретар "Братів Італії", заявив, що трансляція епізоду в Італії буде "неприйнятною".

"Ми не можемо погодитися з гендерною ідеологією. Знову політкоректно завдано удару за рахунок наших дітей. Хіба діти не можуть бути просто дітьми?. Ми просимо Rai, яка купує права на серіал "Свинка Пеппа" в Італії за кошти всіх італійців, не транслювати епізод, про який йде мова, на жодному каналі чи веб-платформі", - сказав він.

Це був перший випадок, коли ЛГБТК+ пара була представлена ​​в 18-річній історії "Свинки Пеппи", яку створили британські аніматори Марк Бейкер і Невілл Естлі. Цей крок відбувся після онлайн-петиції з вимогою включити до мультсеріалу одностатеву пару.

Незрозуміло, коли епізод покажуть в Італії, але "Брати Італії", чия лідерка Джорджія Мелоні може стати наступним прем’єр-міністром, виступають проти одностатевих шлюбів і виховання дітей такими парами.

Нагадаємо, Національне управління з питань ЗМІ та зв’язку Угорщини оголосило, що сцена мультсеріалу для дітей Jurassic World Camp Cretaceous на Netflix, у якій цілуються дві дівчинки, є порушенням закону про "гей-пропаганду" серед дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: