Німеччина допоможе Молдові зміцнити армію 

Субота, 1 жовтня 2022, 11:42

Німеччина підтримає Молдову наданням військового обладнання та навчанням солдатів.

Про це йшлося на переговорах у Кишиневі між міністрами оборони обох країн, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker

Найближчим часом у Кишиневі пройде раунд консультацій між міністерствами оборони Молдови та Німеччини. Сторони мають намір обговорити розвиток спільних проєктів. Також Німеччина може надати Молдові військові дрони. 

"Ми маємо намір зміцнити ці відносини за допомогою нових спільних проєктів, які становлять взаємний інтерес і спрямовані на перетворення національної армії на сучасну, добре оснащену та обладнану", - розповів міністри оборони Молдови Анатолій Носатий.

У свою чергу, німецька міністр оборони Крістіне Ламбрехт запевнила, що Німеччина продовжить підтримувати Молдову. 

"Важливо й надалі зміцнювати цю співпрацю. Ми стежимо за ситуацією у Молдові, за проблемами, з якими вона стикається. Цього року ми готові активізувати цю допомогу та надати підтримку у плані навчання та надання озброєнь, що необхідно, щоб упоратися з поточною ситуацією з військової точки зору", - сказала Ламбрехт.

"Ми допоможемо Молдові закупити військові дрони та інше обладнання. Ми обговорюємо деталі співпраці з експертами, тому я не можу повідомити подробиць, але запевняю, що ми знайдемо можливості", - додала вона.

Носатий повідомив, що близько 500 солдатів Національної армії Молдови за підтримки Німеччини вже пройшли навчання у таких галузях як логістика, геодезія, артилерія, медична допомога та інші.

Нагадаємо, у квітні президентка Мая Санду заявила, що Молдова має докласти всіх зусиль для створення професійної та сучасної армії. 

Раніше радник Санду у сфері національної оборони та безпеки Дорін Речан заявив, що Молдова більше не може покладатися лише на свій нейтральний статус і повинна нарощувати свою оборонну військову міць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: