ЄС про візит Сійярто в Москву: взаємодія з РФ нині не має сенсу

Вівторок, 11 жовтня 2022, 14:23

У Єврокомісії відреагували на запланований візит глави МЗС Угорщини Петера Сійярто в Москву, заявляючи, що за нинішніх обставин переговори з РФ на високому рівні не мають жодного сенсу.

Про це сказав речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано на брифінгу в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Розуміння у Європейському Союзі є дуже-дуже чітким: немає сенсу взаємодіяти з Росією на найвищому політичному рівні у цей час, коли вони демонструють усіма можливими засобами, що вони зацікавлені тільки у подальшій ескалації незаконної агресії проти України. Останню демонстрацію цього ми бачили вчора (10 жовтня. - Ред.)", - сказав Стано.

Угорського міністра знову чекають з візитом у Москві

Водночас, за словами речника, двосторонні відносини держав-членів - це їхня власна справа та відповідальність.

"Якщо міністр закордонних справ Угорщини їде до Москви обговорювати, як вони кажуть, національний інтерес Угорщини, зокрема, у зв’язку з енергетикою, то це, як я вже сказав, є відповідальністю держав-членів, вони беруть відповідальність за те, з ким вони зустрічаються та куди їдуть. Але наголошу: позиція ЄС - немає сенсу взаємодіяти з РФ на цьому етапі, коли вони так відкрито зневажають та відкидають кожнісіньку цивілізовану норму світового порядку, що базується на правилах", - додав Стано.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто цього тижня знову відвідає Москву з візитом, розриваючи європейську дипломатичну ізоляцію РФ.

Сійярто є оголошеним і підтвердженим учасником конференції у четвер 13 жовтня на панелі за назвою "Глобальні енергетичні тренди: сьогодні та завтра"

Глава МЗС Угорщини також повідомив, що проведе переговори з "Газпромом" і "Росатомом" в РФ.

Як повідомлялося, у липні Петер Сійярто вже розривав ізоляцію Росії. Він ставши першим з початку вторгнення посадовцем, який відвідав Москву не для мирних переговорів, а для вирішення двосторонніх питань. Досі ніхто інший з міністрів держав ЄС не повторював такий крок.

Про важливість цього вибору та про те, як Угорщина помиляється не вперше, читайте в публікації Угорщина обирає сторону зла. Знову, як у 1939 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: