Швейцарія розширила санкції проти Росії відповідно до рішення ЄС

Середа, 12 жовтня 2022, 17:23

Федеральна рада Швейцарії оголосила про приєднання до останніх санкцій Європейського Союзу проти 30 фізичних і семи юридичних осіб Росії у зв’язку із псевдореферендумами на тимчасово окупованих територіях України.

Як передає "Європейська правда", про це йдеться в повідомленні Федеральної ради Швейцарії, опублікованому в середу.

Зазначається, що федеральне міністерство економічних справ, освіти та досліджень 12 жовтня схвалив внесення фізичних та юридичних осіб до санкційного списку Швейцарії. Таким чином, швейцарський список відповідає списку Європейського Союзу.

Ще 30 фізичних осіб тепер підлягають фінансовим санкціям та забороні на в'їзд до Швейцарії, а ще сім юридичних осіб – підлягають фінансовим санкціям. Ці особи причетні до так званих референдумів, організованих Росією в тимчасово окупованих регіонах України наприкінці вересня. Їхні активи у Швейцарії тепер мають бути заморожені.

Крім того, Швейцарія, як і Євросоюз, поширила санкційний режим, який уже застосовується до окупованих районів Донецької та Луганської областей України, на непідконтрольні українському уряду райони Запорізької та Херсонської областей України, які були незаконно анексовані Росією.

Водночас федеральне міністерство економічних справ Швейцарії запропонувало Федеральній раді приєднатися до інших елементів санкційного пакету ЄС, зокрема граничної ціни на нафту та заборони торгівлі окремими категоріями товарів. Рішення про це ще не ухвалене.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада Європейського Союзу затвердила новий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії у відповідь на незаконну анексію Росією українських територій. За даними ЗМІ, в ЄС уже ведеться робота над новим пакетом санкцій проти Росії - дев’ятим від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: