Не “контртерористична операція”, а “режим підвищеної загрози”: Лукашенко уточнив слова глави МЗС

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 14:31

У Білорусі уточнили, що запровадили "режим підвищеної терористичної небезпеки", а не "контртерористичну операцію" - як спершу зрозуміли із заяви глави МЗС Білорусі в інтерв’ю російським ЗМІ.

Як пише "Європейська правда", відповідні заяви наводить Zerkalo.io.

У КГБ Білорусі державному інформагентству БЕЛТА заявили, що контртерористична операція у Білорусі "не проводилась і зараз не проводиться; інформація, що поширюється в інтернеті, має недостовірний характер". 

Одночасно Александр Лукашенко в кулуарах саміту в Астані, сказав: "У зв’язку із загостренням запроваджено режим такої підвищеної терористичної небезпеки. Тому ми почали процедури з розгортання союзного угруповання військ, основою якого є армія Білорусі і яка доповнюється частинами РФ". 

Міністру закордонних справ Владіміру Макею довелося коментувати свою фразу в інтерв’ю, де він дослівно сказав про нібито контртерористичну операцію. 

"Так, звісно, я бачив, як вихопили цю фразу і довкола неї за ніч розкрутили конспірологічні теорії. Не треба ніякої паніки, є доручення президента, оголошене у тому числі публічно, провести заходи контртерористичного характеру. Саме про це і йде мова", - сказав він.

Нагадаємо, білоруське "Наша Ніва" також повідомило, що отримало від кількох не пов’язаних між собою джерел інформацію про рішення Лукашенка проводити приховану мобілізацію для доукомплектації військових підрозділів, під виглядом перевірки боєздатності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: