Глава МЗС Ірландії: припинити цю війну має РФ - забравшись з території України

Понеділок, 17 жовтня 2022, 11:09

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковні сказав, що для завершення війни в Україні потрібно, щоб Росія - як агресор - забрала свої війська з території України. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у коментарі ЗМІ перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС.

Ковні запитали, чи не допускає він більшого ризику гібридних атак проти інфраструктури Ірландії за її участь у навчальній місії для українських військових. Він відповів, що вважає це малоймовірним. 

"Агресор у цій ситуації - Росія. Вони порушують міжнародне право. Це вони порушують Хартію ООН. І це вони мають покласти край конфлікту - залишивши територію України і перейшовши до політичного діалогу замість військових аргументів. І до того, як це станеться, ми маємо підтримувати Україну - країну, яка намагається захистити себе і свій народ", - наголосив Саймон Ковні.

Коментуючи майбутню тренувальну місію ЄС для українських військових, Ковні припустив, що Ірландія, скоріш за все, зі свого боку запропонує навчання для саперів, оскільки має великий досвід у сфері розмінування. 

"Наприклад, ми вже брали участь у місії ЄС у Малі - саме з розмінування, як і в інших країнах світу. Тож, думаю, у цій сфері ми можемо запропонувати Україні таке спеціалізоване навчання", - сказав він. 

Раніше прем’єрка Фінляндії Санна Марін також сказала, що для Росії є лише один шлях завершити війну в Україні – залишити її територію. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: