Прем'єр Чорногорії пропонує звільнити двох міністрів, яким заборонили в'їзд до Росії

Понеділок, 17 жовтня 2022, 17:27

Прем’єр-міністр Чорногорії Дрітан Абазович у понеділок запропонував парламенту звільнити міністрів оборони та закордонних справ Рашко Коневича і Ранко Кривокапича, яким раніше заборонили в’їзд до Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Vijesti.

У поданні прем’єра до парламенту Чорногорії стверджується, що Коневич і Кривокапич "неодноразово відхилялися від урядової офіційної позиції", а їхня діяльність "значно ускладнювала роботу" чинного уряду.

Між главою уряду Абазовичем, який представляє партію URA, та главами Міноборони й МЗС, які представляють Соціал-демократичну партію Чорногорії, вже певний час триває конфлікт. Раніше прем’єр позбавив Коневича посади координатора спецслужб і звинувачував його з Кривокапичем у роботі на "певні структури".

Міністрам закордонних справ та оборони Чорногорії, а також колишньому керівнику спецслужби Саво Кентере нещодавно заборонили в’їзд до Росії у відповідь на висилку Подгорицею шести співробітників посольства РФ.

Уряд Чорногорії звільнив главу спецслужби – той натякнув, що через викриття агентури РФ

Нагадаємо, в Чорногорії в останні тижні триває політична криза, викликана рішенням уряду Дрітана Абазовича підписати угоду з Сербською православною церквою, де гарантував їй право власності на церковні споруди та де-факто давав право екстериторіальності.

У результаті опозиція проголосувала за відставку уряду, але Абазович домовився із просербськими партіями про формування нової коаліції. Це, на думку оглядачів, загрожує руху Чорногорії до членства в ЄС, а також її членству в НАТО.

Читайте також: Криза довела до імпічменту: як Чорногорія обирає між шляхом на Захід та "русскім міром".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: