Глава МВС Британії пішла у відставку та натякнула, що те саме варто зробити Трасс

Середа, 19 жовтня 2022, 19:42

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Суелла Браверман в середу подала у відставку через те, що надіслала офіційний документ зі своєї особистої електронної пошти, порушивши правила безпеки в уряді.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Раніше сьогодні я надіслала офіційний документ з моєї особистої електронної пошти колезі по парламенту, якому довіряю, в межах політичної взаємодії та з метою заручитися підтримкою урядової політики щодо міграції. Це є технічним порушенням правил", – йдеться в листі Браверман на адресу прем’єр-міністерки Ліз Трасс.

Вона додала, що вважає це порушення несуттєвим, оскільки зміст листа не був засекреченим, але наголосила, що її рішення піти у відставку – правильне.

"Робота уряду залежить від людей, які беруть на себе відповідальність за свої помилки. Вдавати, що ми не робили помилок, робити вигляд, що ніхто не бачить, що ми їх робили, і сподіватися, що все магічним чином виправиться, – це несерйозна політика", – наголосила Браверман.

Більшість консерваторів у Британії за відставку Трасс і повернення Джонсона – опитування

В останньому пасажі британські ЗМІ побачили натяк на саму Ліз Трасс, яка попри визнану нею ж провальну пропозицію реформи податкової системи та обвал рейтингів Консервативної партії заявила, що у відставку йти не планує.

За даними Sky News, новим главою Гоум-офісу стане колишній міністр транспорту Грант Шаппс.

Браверман стала другою міністеркою уряду Трасс, що пішла з посади через трохи більш як 40 днів його роботи. Минулого тижня прем’єрка звільнення міністра фінансів Квасі Квартенга, який представив розкритиковану податкову реформу.

У понеділок новопризначений міністр фінансів Британії Джеремі Гант оголосив про фактичне скасування податкової реформи, яку ініціювала Трасс і через яку Консервативна партія почала обговорювати її відставку.

Через економічні потрясіння, спричинені ухваленням міні-бюджету, депутати британського парламенту від Консервативної партії почали публічно закликати прем'єр-міністерку піти у відставку. Але сама Трасс, вибачившись за помилки, виключила таку можливість.

Читайте також: Зовсім не Тетчер. Чому прем'єрка Британії провалила реформи та опинилася за крок до відставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.