Міністерка оборони Німеччини під час візиту до Одеси двічі ховалась від обстрілів в укриття

Неділя, 2 жовтня 2022, 10:47

Міністерку оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт під час візиту до Одеси двічі застала повітряна тривога, коли російські сили обстрлювали місто.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Ламбрехт розповіла агенції DPA.

У суботу близько 15:30 Ламбрехт під час зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим була змушена сховатися в бункері на 45 хвилин через повітряну тривогу.

Другий раз повітряна тривога пролунала незадовго до 01:00 в неділю, і глава німецького Міноборони була змушена сховатися в бункері готелю, де перебувала. Через 20 хвилин, коли було оголошено відбій тривоги, Ламбрехт повернулася до своєї кімнати.

Міністерка розповіла DPA, що була здивована, коли почула сигнал тривоги вже під час сну. З міркувань безпеки вона здала свій мобільний телефон перед поїздкою в Україну, щоб її місцеперебування не могли встановити. В іншому випадку, додала Ламбрехт, вона, напевно, ще не спала б і читала б щось у телефоні.

Одеса регулярно обстрілюється російською армією як ракетами, так і з безпілотників.

Нагадаємо, як стало відомо в суботу, глава Міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт здійснила свій перший візит до України з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

В Одесі вона зустрілася з українським колегою Олексієм Резніковим і пообіцяла, що Україна протягом "наступних кількох днів" отримає перший з кількох обіцяних Берліном комплексів протиповітряної оборони IRIS-T. Своєю чергою Резніков повідомив, що Ламбрехт "привезла добрі новини та ще більше інструментів для зміцнення української армії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: