Чарльз ІІІ відмовився виступати на кліматичній конференції ООН в Єгипті після поради Трасс – ЗМІ

Неділя, 2 жовтня 2022, 13:48

Британський король Чарльз ІІІ вирішив не виступати на кліматичній конференції COP27, яка має відбутися в листопаді в єгипетському місті Шарм-ель-Шейх після того, як прем’єрка Британії Ліз Трасс порадила йому не їхати.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Times із посиланням на джерела в Букінґемському палаці та британському уряді.

За інформацією видання, Трасс заперечила проти планів короля відвідати кліматичну конференцію в Єгипті під час особистої аудієнції в Букінґемському палаці у вересні. В уряді наполягають, що аудієнція минула в дружній атмосфері.

"Палац і уряд розглядали питання окремо, а потім спільно погодилися, що можуть бути більш підходящі варіанти для першого державного візиту короля", – додало джерело з Даунінґ-стрит.

Причини відмови Чарльзу у візиті до Єгипту не уточнюються, але, ймовірно, в британському уряді намагаються уникнути гострих політичних заяв короля, натякають у Букінґемському палаці.

Водночас співрозмовник, наближений до Чарльза, каже, що той був би "особисто розчарований", якби не зміг відвідати захід у Єгипті. Король "активно обговорює", як він може бути присутнім на кліматичній конференції.

27-ма Конференція Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату, відома як COP27, триватиме в Шарм-ель-Шейху з 6 по 18 листопада. Участь у ній мала б бути першим закордонним візитом Чарльза ІІІ з моменту проголошення королем Британії.

Чарльз є відомим і послідовним прибічником боротьби зі змінами клімату. Він зокрема започаткував Ініціативу зі сталого розвитку ринків (SMI), спрямовану на те, щоб переконати бізнес інвестувати в екологічно чисті ініціативи.

Нагадаємо, що попередня британська королева Єлизавета ІІ не брала участі у попередньому кліматичному саміті ООН у шотландському Глазго через проблеми із здоров'ям. 

Читайте також: Ламання традицій та підтримка України: що відомо про нового короля Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: