Генсек НАТО: все вказує на те, що Іран постачає дрони Росії

Четвер, 20 жовтня 2022, 12:23

У Північноатлантичному альянсі не сумніваються, що Іран поставляє безпілотники Росії, та стежать за подальшими діями Тегерана.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Я ніколи не говорю про конкретні розвідувальні дані, але я можу сказати, що все вказує на те, що Іран постачає Росії дрони. Ми закликаємо всі країни, включно з Іраном, не підтримувати російську незаконну війну проти України", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що в НАТО уважно слідкують за діями Ірану на тлі повідомлень про наміри постачати Росії не тільки дрони, але і ракети.

"Це військова агресія. Це війна, яка є очевидним порушенням міжнародного права. І це напад на суверенну державу в Європі. Союзники і партнери НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні. Минулого тижня кілька країн оголосили про надання систем ППО і страшні атаки дронів, які ми бачили нещодавно, тільки підкреслюють терміновість збільшення підтримки України", - додав генсек.

Нагадаємо, посли країн-членів Європейського Союзу в середу схвалили санкції проти Ірану за його постачання дронів Росії, які використовуються у війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: