Німеччина має виправити помилку та визнати Голодомор геноцидом – Кулеба

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 12:12

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розраховує на визнання Бундестагом того факту, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українців.

Про це він заявив у виступі на конференції "Міжнародне право проти геноциду", яку проводить у Берліні Центр ліберальної сучасності (LibMod).

Міністр пояснив учасникам та глядачам зібрання, що Росія під час агресії проти України вдається до актів геноциду, але закликав також не забувати, що це відбувається не вперше в історії України.

"Минулого століття було два геноциди (на території України). Перший Голодомор, де Росія намагалася знищити українців. Другий – Голокост, і ми пам’ятаємо, про Бабин як, одне з найбільших місць знищення євреїв (нацистською Німеччиною)", - нагадав він.

Дмитро Кулеба наголосив, що німецькі політики мають досягти згоди щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу, виправивши помилку, якої вони припускалися раніше, коли відмовлялися це робити. "Я знаю, що точилися дебати у Бундестазі, ніхто не хотів дратувати Росію, а багато факторів впливало на обговорення у Бундестазі. Але Голодомор є класичним прикладом радянського геноциду", - заявив він

"У листопаді ми відзначатимемо 90-річчя геноциду, скоєного Сталіним проти українського народу. І я думаю, що буде рішення Бундестагу, про те, щоби визнати жертв Голодомору жертвами геноциду і забезпечити реалізацію міжнародного права", заявив Кулеба.

"Європейська правда" є інформаційним партнером конференції "Міжнародне право проти геноциду" і здійснює трансляцію цієї події з Берліна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: