Змагання за прем’єрство у Британії: Джонсон на другому місці серед можливих кандидатів

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 14:30

За ставками букмекерів та вже висловленою підтримкою парламентарів колишній прем’єр Британії Борис Джонсон опинився на другому місці серед потенційних кандидатів - поступаючись тільки колишньому міністру фінансів Ріші Сунаку.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

Хоча офіційно кандидатів на прем’єрське крісло ще не висували, BBC зібрала відгуки парламентарів про те, чию кандидатуру вони збираються підтримати - або з публічних заяв, або у приватних коментарях. На цей час за Ріші Сунака висловилися 44, за повернення Джонсона - 23, за Пенні Мордонт - 16 депутатів-консерваторів. 

Кандидатам потрібно зібрати підтримку щонайменш 100 парламентарів до 14:00 понеділка, 24 жовтня, що набагато більше, ніж в останньому змаганні за лідерство у партії.

 

Тим часом букмекери оцінюють шанси Ріші Сунака у 57%, Джонсона - 23%, порівняно з лише 8% два дні тому. Ставки на Пенні Мордонт просіли до 17%, хоча ще кілька днів тому вона суттєво випереджала Джонсона. 

Детально про надшвидку відставку Ліз Трасс і обрання її наступника за прискореною процедурою читайте у статті Прем'єр на півтора місяця: що буде з Британією після звільнення Ліз Трасс, а також дивіться у розмові з експертом Олександром Краєвим: Джонсон чи "проросійський" Сунак? Хто має найвищі шанси очолити уряд Британії?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: