Глава МЗС Естонії закликав посилити тиск на режим Лукашенка

Понеділок, 24 жовтня 2022, 13:11

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу в понеділок зустрівся в Таллінні з колишньою кандидаткою в президенти Білорусі Світланою Тихановською, наголосивши на необхідності посилення тиску на режим Александра Лукашенка.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Він також заявив, що білоруська влада є співучасницею жорстокої війни Росії проти України.

За його словами, російська армія використовує білоруські боєприпаси і територію Білорусі для заподіяння ударів по Україні, що робить Лукашенка і білоруське керівництво учасниками війни.

Рейнсалу наголосив на необхідності ухвалення рішень на рівні ЄС для чинення тиску на режим Лукашенка, зокрема, шляхом політичної ізоляції та посилення санкцій.

Міністр закордонних справ також запевнив, що Естонія й надалі твердо підтримуватиме демократичні устремління білоруської опозиції та громадянського суспільства, щоб порушення прав людини та міжнародного права в країні не залишилися непоміченими.

"Міжнародне співтовариство має продовжувати виступати за безумовне і негайне звільнення всіх політичних в'язнів у Білорусі та за притягнення винних у репресіях до відповідальності", - сказав Рейнсалу.

Нагадаємо, до Верховної ради внесли проєкт постанови про визнання Білорусі тимчасово окупованою країною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: