Німеччина навряд чи заблокує портову угоду з Китаєм, але запропонує меншу частку - ЗМІ

Вівторок, 25 жовтня 2022, 14:07

Правляча коаліція Німеччини близька до досягнення компромісу, який дозволить китайському судноплавному гіганту Cosco отримати меншу частку в портовому терміналі Гамбурга, ніж планувалося спочатку.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters із посиланням на джерела.

Судноплавний гігант Cosco в минулому році зробив заявку на придбання 35% акцій одного з трьох терміналів логістичної фірми HHLA в найбільшому порту Німеччини, але німецька коаліція розділилася в думках щодо того, чи варто продовжувати угоду.

Компроміс, який обговорюється, передбачає, що Берлін схвалить продаж 24,9% терміналу компанії Cosco.

Джерела повідомили, що міністерства економіки та закордонних справ Німеччини все ще хочуть повністю заблокувати угоду, але навряд чи їм це вдасться, оскільки канцлер Олаф Шольц не включив це питання до порядку денного Кабінету міністрів.

Те, як уряд вирішить це питання, розглядається як показник того, наскільки Німеччина готова посилити позицію щодо Китаю, свого головного торгового партнера, через занепокоєння щодо надмірної залежності від авторитарної країни.

Джерела повідомили, що переговори ще не завершені. Ця новина з'явилася за тиждень до візиту Шольца до Китаю.

Пекін раніше заявляв, що сподівається, що Німеччина розглядатиме угоду в "об'єктивному і раціональному світлі", не політизуючи економічні відносини.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Європейська комісія попередила уряд Німеччини не схвалювати інвестиції китайської компанії Cosco в порт Гамбурга.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: