Понад 29 тисяч мігрантів загинули з 2014 року дорогою до Європи

Вівторок, 25 жовтня 2022, 18:02

Згідно зі звітом Міжнародної організації з міграції, понад 29 тисяч людей загинули під час спроб дістатися до Європи з 2014 року, з них 5 тисяч загинули за останні два роки.

Як повідомило агентство АР, звіт був опублікованому у вівторок, пише "Європейська правда".

Згідно зі звітом, найбільш смертоносним маршрутом міграції, як і раніше, залишається Центральне Середземномор'я, де з січня 2021 року загинуло 2836 мігрантів і біженців, які намагалися потрапити до Італії або на Мальту, в основному з Лівії та Тунісу.

Другим за смертоносністю є атлантичний маршрут із Західної Африки на Канарські острови Іспанії, де з 2021 року зареєстровано понад 1500 смертей.

Але дослідники проєкту визнали, що їхній підрахунок, ймовірно, був занижений, враховуючи складність збору та підтвердження інформації про човни, які зникали у морі без свідків.

Згідно зі звітом, зростання числа смертей також спостерігалося в інших районах, що межують з Європою, а також у Греції, на Західних Балканах та в Ла-Манші.

Багатьом смертям "можна було б запобігти завдяки швидкій та ефективній допомозі мігрантам, які потрапили в біду", зазначили в проєкті Міжнародної організації з міграції "Зниклі мігранти". 

Між тим, у жовтні мер Берліна Франциска Гіффай заявила, що у місті "практично вичерпані" можливості прийому біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: