Кличко показав Штайнмаєру наслідки нещодавніх ударів РФ по Києву

фото
Вівторок, 25 жовтня 2022, 20:53

Мер Києва Віталій Кличко показав президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру наслідки недавніх ударів РФ по українській столиці.

Про це пише видання Bild, повідомляє "Європейська правда".

Штайнмаєр повернувся до Києва після відвідин Корюківки на Чернігівщині. У столиці мер Києва Віталій Кличко показав йому, серед інших об’єктів, зруйнований житловий будинок. 

"Це історичний центр. Тут немає військових", - пояснив Кличко президенту Німеччини.

 
Фото: DPA

Кличко також розповів йому про ракетний обстріл, внаслідок якого постраждав дитячий майданчик у парку Шевченка. "На щастя, там не було дітей", - повідомив Кличко.

Він також розповів німецькому президенту про російські атаки на енергетичну інфраструктуру, відзначивши, що взимку багато українців замерзнуть. 

"Показав сьогодні президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штанмаєру наслідки терористичних атак російських варварів у центрі Києва. Говорили про подальшу підтримку України. Нам потрібна зброя, нам потрібні системи ППО, щоб захистити домівки киян та всіх українців, захистити об‘єкти критичної інфраструктури. Бо Росія озвіріла і посилює терористичні атаки", - окремо зазначив Кличко у своєму Telegram.

Пізніше у Штайнмаєра заплановані переговори з президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомлялося, Штайнмаєр під час візиту в Корюківку був змушений вирушити в бомбосховище через повітряну тривогу. Там він провів півтори години, слухаючи розповіді місцевих про те, як вони блокували просування російських танків.

Штайнмаєр несподівано прибув до Києва у вівторок вранці. Він мав намір зустрітися з Зеленським у Києві минулого четверга. Однак відклав поїздку, оскільки німецькі органи влади мали занепокоєння з приводу безпеки через активізацію ракетних атак та ударів дронами РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: