Новий уряд Сербії склав присягу через пів року після виборів

Четвер, 27 жовтня 2022, 10:21

Новий уряд Сербії на чолі з прем'єр-міністром Аною Брнабич після обрання у сербському парламенті склав присягу перед депутатами парламенту, що ознаменувало початок його повноважень.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал B92.

Призначений прем'єр-міністр Ана Брнабич представила перед депутатами парламенту програмну доповідь і оголосила список кандидатів у міністри, щоб депутати проголосували за їхнє обрання.

Брнабич у вівторок заявила, що на відміну від попереднього уряду, цей уряд не сформований послами і олігархами, і що він працюватиме винятково в інтересах Сербії. Також вона представила програму, в якій перерахувала п'ять ключових тем, а саме: нова енергетична політика, освіта, охорона здоров'я, продовження діджиталізації та зміна клімату.

Як головну мету Брнабич підкреслила збереження стабільності та продовження подальшого зростання і розвитку.

Після церемонії присяги пролунав гімн Сербії, а біля входу до парламенту була виставлена гвардія сербської армії.

На цій офіційній церемонії присяги був присутній також президент Сербії Александар Вучич.

Нагадаємо, в неділю Вучич оголосив склад нового уряду.

Уряд Сербії розпочав роботу більш ніж через шість місяців після того, як партія Вучича, Сербська прогресивна партія (SNS), отримала більшість голосів на національних виборах. Офіційне оголошення результатів було затримано через порушення під час голосування на одній виборчій дільниці, що завадило скликанню парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: