Макрон анонсував створення спеціальної "лісової метеослужби" для запобігання пожежам

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 15:06

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про створення "метеослужби лісових пожеж", щоб краще запобігати стихійному лиху у наступні сезони.

Як повідомляє BFMTV, про це він заявив 28 жовтня, пише "Європейська правда".

За його словами, йдеться про проєкт, що об’єднає картографування для визначення зон найбільшого ризику виникнення пожеж, та прогнозування погоди, коли такий ризик є особливо високим - щоби у підсумку мати постійну оцінку ризиків та інформування про них. 

Франція влітку 2022 року потерпала від серії масштабних і тривалих лісових пожеж. "Постраждали 72 тисячі гектарів - у десять разів більше, ніж в середньому за останні 10 років", - заявив Еммануель Макрон. 

Макрон наголосив, що країні потрібна нова стратегія, що охоплюватиме зменшення ризиків, ефективнішу боротьбу з пожежами, які вже почалися, поновлення лісових насаджень.  

У зв’язку з втратою тисяч гектарів лісу він анонсував масштабне поповнення лісових насаджень - мільярда дерев протягом наступних 10 років, що складатиме близько 10% наявного лісу на території Франції, та зі змінами підходу до управління цими лісовими насадженнями, аби зробити ліс "більш стійким". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: