Росіянам стане важче працевлаштуватися в Польщі

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 22:33

Влада Польщі вирішила скасувати полегшений доступ росіян до польського ринку праці у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну, а також зростанням ризику міграції з РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це міністерка сім'ї та соціальної політики Польщі Марлена Малонг заявила в інтерв'ю PAP.

"Підприємці, якщо вони хочуть працевлаштовувати громадян Росії на підставі дозволу на працевлаштування, вже не звільняються, як раніше, від проходження тесту ринку праці", – пояснила вона.

Йдеться про документ, який видають органи центру зайнятості, без якого роботодавець не може взяти на роботу іноземця.

Раніше для найму громадянина РФ на роботу в Польщі можна було прискореною процедурою декларування, яка дозволяє легалізувати працевлаштування в Польщі протягом семи днів. Тепер нею можуть скористатися лише громадяни Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Для запровадження змін Польщі ще потрібно внести зміни до двох нормативно-правових актів про сезонну роботу й регулювання видачі дозволів на застосування праці іноземців.

Раніше в польській владі назвали допуск російських дезертирів і ухилянтів до Польщі "великим ризиком", який суперечив би ухваленому кілька днів тому рішенню про те, що на даний момент російським громадянам можуть видаватись тільки гуманітарні візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: